fbpx

Spilletider og Billetter

KunstFest Vol. 3

15.04.23 kl. 17:30 – 23:59KunstFest Vol. 3FredrikstadØstfold Internasjonale TeaterUtsolgt

KunstFest Vol. 3

Østfold Internasjonale Teater inviterer til en ny KunstFest, denne gangen i salongenes tegn! På gjestelisten står bl.a. Kate Pendry med den kritikerroste forestillingen My Dinner With Putin.

Lørdag 15. april 2023
17:30 Dørene åpner
18:00-19:30: My Dinner With Putin

19:30-24:00 Center of the Universe, 27 Rue de Fleurus, Netanel Seri, Polyfonisk liv
>> Billetter her

KunstFest er et konsept som kombinerer store kunstopplevelser med lave skuldre og høy stemning. Festen tar i bruk hele første etasje på Østfold Internasjonale Teater, og har alltid åpen bar. Vi har ikke egen matservering, men det vil være mulig å ha med eller få levert mat fra nærliggende take away-restauranter. Det blir både annonserte og uannonserte innslag i løpet av kvelden.

NB1: Skal du se forestillingen My Dinner With Putin, må du være på plass i salen kl 18:00. Etter forestillingsslutt ca kl. 19:30 fortsetter kvelden med øvrig program.

NB2: Den pågående krigen og innstramninger i reisetillatelser hindrer dessverre ukrainske Foa Hokas tidligere annonserte deltakelse på dette arrangementet. Filmen FON basert på gruppens samarbeid med Sampled Pictures vil fortsatt vises som del av programmet.

Kate Pendry: My Dinner With Putin

I My Dinner With Putin står Kate Pendry alene på scenen og forteller hvordan hun nesten spiste middag med Putin fordi hun ble venn med en nær venn av den russiske lederen.

«… krigstidens mest tankevekkende monolog.»
Aftenposten, Terningkast 6

«… monologkunst på sitt mest raffinerte»
Dagsavisen, Terningkast 5

«en virkelig god forestilling jeg ikke kan riste av meg»
Scenekunst.no

«In her skillful and delicious monologue My Dinner with Putin, Kate Pendry unpacks the manifold ways in which we ethically reason ourselves into making wrong decisions.«
Norsk Shakespearetidsskift

Denne monologen forteller om da en ukjent skuespiller plutselig ble tilbudt den store Hollywood-drømmen om å spille inn en film med Robert De Niro og den verdenskjente regissøren Nikita Mikhalkov – en nær venn av Vladimir Putin. Men så kommer en pandemi og invasjonen av Ukraina…

Forestillingen er et bilde på hypertekstualiteten i vårt moderne liv, og hopper sømløst mellom arbeiderklassen i Wien i 1933, til Moskva i 2022 og til Los Angeles i 1955. Vi møter Pussy Riot, Robert De Niro og Putin. Samtidig som vi møter en skuespiller som spiller seg selv, som spiller en skuespiller på audition for rollen som en skuespiller som er seg selv.

Denne sanne historien bindes sammen av et Hollywood-drama med mørk humor og en analyse av medias fetisjering av krig og hvordan vesten reagerte på invasjonen av Ukraina. Forestillingen undersøker hvordan maktstrukturer påvirker oss og hvordan vi som enkeltpersoner setter på skylappene når alvorlige hendelser står i veien for personlig oppnåelse.

Kate Pendry har skrevet og produsert over 50 stykker for teaterscenen. «My Dinner With Putin» tar utgangspunkt i hennes egen historie og er utviklet delvis hos ØIT under en residens våren 2022.
>> Les Q&A med Kate Pendry her
Forestillingen hadde urpremiere på Vega Scene i Oslo 16. mars 2023.

NB! My Dinner With Putin spilles på engelsk.

Forestillingen begynner presis kl. 18, og det vil ikke være mulig å komme inn i teatersalen etter at forestillingen har begynt.

Kate Pendry: My Dinner With Putin
Kate Pendrys «My Dinner With Putin» er en monologforestilling med utgangspunkt i en sann historie. Foto: Tormod Lindgren

Center of the Universe

Center of the Universe, a.k.a. Jørgen «Sissyfus» Skjulstad, er en kunstner som jobber innenfor både video, filmmusikk, teater og lydkunst – men hovedsakelig innen musikk.  Enmannsbandet har gitt ut nesten 20 album, sist COU (hvor alle låtene er forkortelser). Nylig oppsummerte han fjoråret med låta og videoen 2022. Nå jobbes det med den neste plata, «Long Player». Dette er virkelig dansbart; inspirert av house, disko, orientalsk musikk – og diverse folkemusikk!
www.centeroftheuniver.se/

Foto: Ad@

Foa Hoka: FON – an experimental musical short film

Foa Hoka er et ukrainsk undergrunnsband og -multimediaprosjekt, kanskje en av de mest ekstravagante, eksperimentelle aktørene på ukrainsk alternativscene noensinne. Musikken deres beskrives som «folk industrial»; eksperimentell rock kombinert med post-industriell elektronika, minimal techno, samtidsfunk, psykedelisk ambient og new- og cold-wave-elementer(!). Med fartstid siden begynnelsen av 90-tallet og har gruppa fortsatt status som et av Ukrainas mest konsistente og oppdaterte undergrunnsprosjekt. Under KunstFest vol. 3 får det norske publikummet oppleve kunstfilmen FON, basert på gruppas samarbeid med Sampled Pictures. Les mer på https://foahoka.com/

Foa Hoka Monteray
Foa Hoka på Monteray Club i 2019. (Pressefoto)

Damon/ Holte/Lecomte: 27 Rue de Fleurus

27 Rue de Fleurus var adressen til Gertrude Stein og Alice B. Toklas’ hjem i Paris, og åsted for deres berømte salonger – der radikale unge kunstnere og det intellektuelle Paris samlet seg for å diskutere og oppleve ny kunst . 27 Rue de Fleurus er også et scenekunstprosjekt under utvikling av Ingrid Damon, Vera Holte og Irene Lecomte. Under KunstFest Vol. 3 vil de by på en smakebit av det arbeidet de holder på med – en performance lecture salong om kunst, litteratur, genier, kjærlighet og begjær for endring, for mat og for makt.

Berkeley/Behrens: Polyfonisk liv

Polyfoni er en eldgammel sangtradisjon og en moderne livsstil. Vi er alltid omgitt av flere stemmer som hver «synger» sine egne melodier og som tilsammen utgjør lydsporet av verden rundt oss. I dette mellomspillet vil Ditte Berkeley, støttet av Electa Behrens, utforske måter å harmonisere på og synge fra sitt brede repertoar av sanger fra polyfone tradisjoner.
NB! I forkant av selve KunstFest vil Ditte lede workshopen Voice Tale (Speaking Song) – er du sanginteressert, les mer her! 

Netanel Seri

Scenekunstner og student ved Akademi for scenekunst, Netanel Seri, gjorde stor suksess med sitt innslag kunst KunstFest Kulturnatt i september 2022. Denne gangen vil han delta med et innslag som fokuserer med på lyd og lydens påvirkning på kroppen. Publikum vil få mulighet til å delta!


Kreditering

My Dinner With Putin
Tekst og skuespiller: Kate Pendry
Regissør: Mads Sjøgård Pettersen
Musiker og komponist: Audun Aschim Steffensen
Produsent: Camilla Svingen, Syv mil
Kamerafører: Benjamin Mosli
Kostymerådgiver: Elisabeth Nøkland Johansen
Effektmaker: Steinar Kaarstein
Lysdesigner/ tekniker: Martin Maisch Brandvoll
Lyd- videotekniker: Thomas Hildebrand
Fotograf: Tormod Lindgren
Dramaturg/ Dramatikkens Hus: Mari Moen
Produksjonen er finansielt støttet av Norsk Kulturråd, Fond for lyd og bilde, FFUK,
Dramatikkens Hus, Bergesenstiftelsen, Fritt Ord
Samarbeidspartnere: Dramatikkens Hus, Vega Scene, Hamar Teater, Østfold Internasjonale Teater

Polyfonisk liv
Electa Behrens jobber i krysningsfeltet mellom performance og pedagogikk. Som skuespiller har hun jobbet med blant annet Richard Schechner, Marina Abramovic, DAH Teater, Odin Teater, Center for Performance Research og Transiteatret. Hun er programansvarlig for BA i skuespill på Norwegian Theatre Academy og forsker på lydbaserte dramaturgier.

Ditte Berkeley (Danmark, Storbritannia) er internasjonal utøver og stemmeveileder. Hun har vært en ledende skuespiller og medskaper i Teatr ZAR i Polen siden 2001. Som stemmeveileder og vokalartist har hun samarbeidet med bl.a. Studio Matejka, Grotowski Institute i Wrocław,CPR  i Wales og Source Material i USA.

FON
Video: Oleg Chorny & Gena Khmaruk a.k.a. Sampled Pictures
Music: Vladyslav Dikhtiarenko & Dmytro Kurovskiy a.k.a. Foa Hoka
Sound design and mix: Andriy Ryzhov
Additional footage shooting: Andrey Tartishnikov, Gena Khmaruk, Oleg Chorny

27 Rue de Fleurus
Vera Holte begynte som barneskuespiller er utdannet skuespiller fra Lee Strasberg Theatre Institute og har skuespillererfaring fra NRK, Norsk Film, Haugesund Teater, Nordland Teater og div. fri scenekunst. Hun TV-serier som NRKs Monster, Øyevitne, Nattseilere, Mammon. Hun har også produsert scenekunst og mottok Statens Arbeidsstipend for kunstnere 2007-08 og 2016-17. Vera ble sertifisert skuespillercoach fra Ivana Chubbuck Studios i Los Angeles i 2015 og har jobbet som pedagog i mange år.

Ingri Enger Damon er utdannet skuespiller ved The Royal Academy of Dramatic Art (RADA) i London. Hun har jobbet som frilansskuespiller i utlandet og i Norge siden 1997, bl.a. hos blant andre Jo Strømgren Kompani og Teater Joker, Den Nationale Scene, Kilden teater og Riksteatret. Hun har også lang erfaring fra film og TV i bl.a Helt Perfekt, Neste Sommer, Wisting og 22. July. Ved siden av skuespillerarbeidet har hun undervist og holdt workshops i over ti år og vært fagansvarlig for Forstudium Teater ved Kulturskolen i Oslo. Hun ble sertifisert coach i Chubbuck-teknikken i 2015 og i 2020 fullførte hun sin Master i teater ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Irene Lecomte er iscenesetter. Etter studier ved Sorbonnes Institut d’études théâtrales og Jaques Lecoq, debuterte hun med Sandkassen av Kent Andersson i Paris. Hun har senere arbeidet som sceneinstruktør i Frankrike, Chile og flere steder i Vest-Afrika. I Norge har hun bl. a. arbeidet ved Nationaltheateret, Marjateateret og Teater Joker. Av forestillinger kan nevnes L’album de souvenirs pour Pablo Neruda i Santiago, Les sans Adieu i Ouagadougou, Tusen og en natt i Oslo, Torshovteateret.

Les også

>> KunstFest Kulturnatt – Frank Znort Quartet, Vadmelsbanden, Durga Bishwokarma m.fl
>>KunstFest HalloWeen festen for nysgjerrige, frie sjeler og kunstelskere kuratert av T.I.T.S. performancegroup

Pressebilder

Innhold

    Relaterte artikler

    Relaterte artikler